Son güncelleme: 12 Nisan 2017

2017 Yılı Yunanistan’da Konser, Festival ve Etkinlikler

Komşuda Ne Oluyor diye sayfa sahibi olupta Yunanistan‘da gerçekleşen konser ve etkinlikler hakkında detaylı bir yazı yazmamış olmam benim ayıbım.

İşte hemen bu ayıbımı düzeltiyorum ve sizlere Komşu Yunanistan’da 2017 yılı içerisinde gerçekleşen ve sizlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm detaylı bir takvim paylaşıyorum.

Kaçırdıklarım olursa benimle iletişime geçmekten veya yazının sonuna yorum olarak bırakmaktan çekinmeyin. Bakalım 2017’de Yunanistan’da neler oluyormuş..

Avrupa turuna çıkan bir çok sanatçı veya müzik grubu, rotasına muhakkak Yunanistan’ı da -ağırlıklı olarak Atina– dahil ediyorlar. Hatta bu zamana kadar ilgilendiğim veya takip ettiğim birçok grup Yunanistan’dan bir sonraki durak olarak Türkiye’yi, yani İstanbul’u kullanıyorlar. Bunların haricinde festivaller de oluyor. Örneğin Türkiye’den birçok grup Yunanistan İskeçe Karnavalı için Komşu’ya geliyor.

Tabi sevdiğiniz bir şarkıcıyı, müzik grubunu ya da merak ettiğiniz bir festivali bir başka ülkede izlemenin keyfi bir başka olur. Örneğin ben her İstanbul’a geldiğimde kesinlikle Feridun Düzağaç konseri  ve Ferhan Şensoy’un herhangi bir oyununu takip ediyorum :)

2017 yılının Yunanistan'daki en hit konseri, şuan için Depeche Mode

YAKIN TARİHTEN UZAK TARİHE

Sıralamayı Atina-Selanik olarak değil de 2017’nin Ocak ayından son ayı Aralık’a doğru yaptım. Böylece önceden programınızı yaparak vize-uçak-otel rezervasyonlarınızı zamanından gerçekleştirebilirsiniz diye düşündüm.

OCAK 2017

ŞUBAT 2017

  • Tarja Turunen, Atina, Fuzz Club, 2 Şubat
  • Patra Karnavalı, Patra, 25-26 Şubat
  • Greece in the 80’s, Atina, Technopolis, Tüm Şubat Ayı

MART 2017

  • Imam Baildi, Selanik, Block 33, 10 Mart
  • Greece in the 80’s, Atina, Technopolis, 12 Mart’a kadar

NİSAN 2017

MAYIS 2017

HAZİRAN 2017

  • RÖYKSOPP, Nerou Meydanı-Faliro Atina, 2 Haziran
  • Jamiroquai, Nerou Meydanı-Faliro Atina, 17 Haziran
  • THE KILLERS, Plateia Nerou Faliro, Atina, 24 Haziran
  • Tree of Life, Asprovalta, 23-27 Haziran (Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ücretsiz)

TEMMUZ 2017

  • Placebo, Atina, Malakassa, 1 Temmuz
  • Evanescence, Atina, Rockwave Festival, 2 Temmuz
  • LP, Atina, gazARTE, 12 Temmuz
  • Kasabian, Atina, Plateia Nerou Faliro, 14 Temmuz

AĞUSTOS 2017

EYLÜL 2017

EKİM 2017

KASIM 2017

ARALIK 2017

Yukarıda bulunmayan fakat aynı zamanda tur/konser tarihleri henüz açıklanmayan etkinlikler de bulunuyor. Bunları takip edip sayfayı ayda 1 defa muhakkak güncelleyeceğim. O yüzden takipte kalmanızı tavsiye ederim.

Belki sadece konser veya etkinlik için gelmek istemeyebilirsiniz. Hazır gelmişken Yunanistan’da Gezilecek Yerler listesine de göz atmanızı tavsiye ederim.

Son Güncelleme: 12 Nisan 2017

Mehmet hakkında

2011 yılından bu yana Atina'da yaşıyorum ve sayfam aracılığı ile Yunanistan hakkında bilgi arayanlara yardımcı olmak istiyorum. Hoşunuza giden yazıyı beğenip paylaşırsanız hatta bir de yorum bırakırsanız çok sevinirim :) Hakkımda bilgi sahibi olmak isterseniz buradan okuyabilirsiniz.

Paylaşan:

2 Yorum

Ozan OZEN
04 Mart 2017 at 14:21

Athens Streef Food Festivali ile ilgili biraz detay alabilir miyiz ? Öncesi sonrası ne yapılır ne edilir hangi bölge kalabalık olur Atina kalabalık olur mu yoksa bizim gibi yöresel yemek tanıtıcı 1 hafta mı ?

Yanıtla

erol karaoğul
06 Şubat 2017 at 12:29

Mehmet bey günaydın;
Öncelikle yapmış olduğunuz bu güzel çalışmalar için tebrikler.Gerçekten bravo..
Ben Yunan miziğini çok seven birisiyim.Özellikle Dalaras ve Alexio’dan Kuyumcis,Loizos ve Teodorakis bestelerini dinlemeyi çok beğenirim.Acaba 2017 yılı içerisinde böyle bir konser ihtimali varmı?Haberdar ederseniz çok sevinirim.
Ayrıca Nisan ayında batı Yunanistan’a bir seyahat planlıyorum,tarihler kesinleştiğinde sizden bazı bilgiler rica edeceğim.Şimdiden teşekkürler.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Yanıtla

Yorum bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*