Son güncelleme: 09 Nisan 2018

Serifos Adası Nasıl Gidilir, Nerede Kalmalısınız? Nerede Yemelisiniz?

Serifos Adası hakkında o kadar çok paylaşım yaptım ki, artık adaya nasıl gidilir, ne yenilir tarzında sorular almaya başladım.

Tamam, hiç panik yok. Hemen detaylıca anlatacağım size.

Toplanın yamacıma :)

SERİFOS ADASINA 2 FARKLI ULAŞIM

Öncelikle ulaşımdan başlayalım. Serifos Adasına gidebileceğiniz en konforlu güzergah Atina üzerinden olacaktır. Çünkü Atina’dan direkt feribot seferleri bulunuyor.

HIZLI FERİBOT İLE 2 SAAT 20 DAKİKA

Feribotlar ise 3 farklı seçenek ile 2 farklı hız seçeneği var. Şöyle anlatayım. Adaya isterseniz 2 saat 20 dakikada hızlı feribot ile gidebilirsiniz. Hızlı feribotun fiyatı kişi başı 45 Euro. Bu hızlı feribotlardan ise 2 farklı seçenek var. Arabalı ve arabasız. Arabasız olan feribotlar biraz daha basık ve savurucu olabilir.

Bir de normal feribotlar bulunuyor. Bu feribotlarda araba seçeneği de var. Toplamda ise 4 saat 20 dakikada Serifos Adasına ulaşıyor. Fiyatı kişi başı 31 Euro.

Feribot biletleri için www.travelplanet24.com sayfasına bakabilirsiniz.

ADADA KONAKLAMA BİRAZCIK SIKINTILI

Serifos Adasının yerlilerinin toplam bin 500 yüz kişi ile sınırlı. O yüzden adada çok büyük yapılaşma yok. Yenilerine de kolay kolay izin verilmiyor.

Bu durumda yaz döneminde adada konaklama sıkıntısı yaratıyor. Eğer Serifos Adasında konaklamayı düşünüyorsanız 1.5-2 ay öncesinden tamamlamanızı tavsiye ederim.

Otellerin haricinde ise bir de kamp/çadır seçeneği bulunuyor. Ben adaya gittiğim her 2 seferde de kampı tercih ettim. Limanın hemen yanında Coralli adaında özel bir kamp alanı buluyor. Tuvalet ve banyo ve mutfak bulunuyor. Siz sadece kendi çadırınızı getiriyorsunuz. İlgilenirseniz buradan bakabilirsiniz.

Serifos Merkezi Otel Tavsiyelerim

EN KEYİFLİ KISIM: YEMEK-İÇMEK

İlk etapta kahvaltı arayacağımız için adanın olanaklarını biraz yetersiz bulabiliriz. Sahil boyunca 3 farklı pastahane var ve buradan dilediğiniz peynirli-ıspanaklı börekleri alabilirsiniz.

Fakat biraz daha peynir, domates, omlet tarzı şeyler isterseniz -ki ben isterim :)- sahilin sonuna doğru ilerlerken Yacth Club adında çok meşhur bir kafenion bulunuyor. (bknz: kafenion) Burada farklı farklı omletler ve kahvahtı çeşitleri var. Tabi kesinlikle bir van serpme olmaz :)

GECE HAYATI DAHA ÇOK BİR ANADOLU TAKIMI GİBİ

Tabi şunun altını kesinlikle çizmeliyim. Serifos adası daha çok dinlenme ağırlıklı. O yüzden diğer Kiklad adalarında olduğu gibi yüksek müzikli çılgın partiler beklemeyin.

Fakat yine de bir kaç seçenek var. Bunlardan bir tanesi sahilde bulunan “Shark” isimli gece kulübü. Bir de Pano Hora denilen yukarıdaki köyde kurbağa anlamına gelen “Vatrahos” bulunuyor.

Mehmet hakkında

2011 yılından bu yana Atina'da yaşıyorum ve sayfam aracılığı ile Yunanistan hakkında bilgi arayanlara yardımcı olmak istiyorum. Hoşunuza giden yazıyı beğenip paylaşırsanız hatta bir de yorum bırakırsanız çok sevinirim :) Hakkımda bilgi sahibi olmak isterseniz buradan okuyabilirsiniz.

Paylaşan:

2 Yorum

Hande
28 Şubat 2019 at 08:57

Kythnos adasında vi prog.’a katılıcam Haziran başnda.. ada güzel mi? Oradan farklı adalara geçsem mantıklı olur mu? Hangi ferry ile gitmem lazım? Yaz tarifesi ne zman netleşir, uçak bileti alamıyorum şimdiden, bilemedğim içinzz:) öneri ve görüşlerinizi rica ediyorum. teşekkür ederim

Yanıtla

Yorum bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*